نظارت بر پنل خورشیدی هوشمند مبتنی بر اینترنت اشیا (IoT) – آینده تولید انرژی

 

در دنیای معاصر، برق به بخشی ضروری از زندگی تبدیل شده است. با گذشت هر سال، مصرف برق هر خانوار در مقایسه با منابع انرژی سه برابر شده است. برای پاسخگویی به این نیازهای فزاینده، مردم به یک منبع پایدار یعنی انرژی خورشیدی روی می آورند. فناوری خورشیدی فتوولتائیک به دلیل در دسترس بودن زیاد، هزینه کمتر و نصب سریع بسیار برجسته تر شده است.

با این حال، تولید انرژی همچنان مانع بزرگی برای پذیرش گسترده انرژی خورشیدی است. به همین دلیل است که شرکت های EPC به دنبال یافتن ابزارهایی هستند که می توانند به کاهش هزینه های بالاتر تعمیر و نگهداری و تنظیم مصرف برق پانل های خورشیدی کمک کنند. به این ترتیب، آنها می توانند به کاربران کمک کنند تا پتانسیل یک منظومه شمسی را به معنای واقعی آزاد کنند و حداکثر پاداش را از نصب دریافت کنند.

پارامترهای اساسی که بر خروجی یک محلول خورشیدی تأثیر می‌گذارند، جریان، ولتاژ، تابش و دما هستند. بنابراین سیستم نظارت بر خروجی خورشیدی در زمان واقعی برای تقویت اثربخشی سیستم PV با وزن کردن آن با نتایج تجربی برای شروع اقدامات پیشگیرانه ضروری است.

اینجاست که اینترنت اشیا وارد عمل می شود. کاربردهای IoT در تولید انرژی پاک شامل حسگرهای هوشمندی است که به دستگاه های تولید، انتقال و توزیع مرتبط هستند. این ابزارها به سرمایه گذاران / مشتریان تجاری خورشیدی اجازه می دهد تا از راه دور عملیات کل منظومه شمسی را در زمان واقعی ردیابی و مدیریت کنند. هزینه های عملیاتی را به حداقل می رساند و اتکای ما به سوخت های فسیلی را کاهش می دهد.

کاربردهای اینترنت اشیاء (IoT) در صنعت خورشیدی

اینترنت اشیا (IoT) مفهوم جالبی است. این بسیار شبیه به اینترنت است، زیرا تقریباً تمام جنبه های زندگی امروز ما را پوشش می دهد. از حمل و نقل گرفته تا سرگرمی، از پزشکی گرفته تا خرده فروشی، اینترنت اشیا اکنون بخشی از زندگی همه افراد است. این امر باعث ایجاد تعدادی از صنایع شده است که اکنون از قدرت اینترنت استفاده می کنند. از سازندگان و توزیع‌کنندگان سخت‌افزار گرفته تا ارائه‌دهندگان خدمات و خرده‌فروشان، صنایع تقریباً بی‌شماری وجود دارند که شروع به کشف احتمالات دسترسی به اینترنت اشیا کرده‌اند.

یکی از این صنایع، صنایع خورشیدی است. چیزها از اوایل دهه نود بسیار تکامل یافته اند. در آن زمان، پنل های خورشیدی بزرگ و حجیم بودند و آن‌ها را برای اکثر مصرف کنندگان جذاب نمی کرد. از امروز، اینترنت اشیا (IoT) امکان ساخت سلول های خورشیدی سبک وزن را فراهم کرده است که می توانند به پشت بام ها و وسایل نقلیه متصل شوند. این به صاحبان خانه و سایر سرمایه گذاران خورشیدی اجازه می دهد تا از نیروی خورشید استفاده کنند و وابستگی خود را به شرکت های برق محلی از بین ببرند.

اینترنت اشیا (IoT) اکنون به عنوان یک فناوری نوآورانه در حال تکامل است که با استفاده از پشته پروتکل و پلت فرم ابری، همه چیز را کاملاً هوشمند و کاربرپسند می کند. این سیستم‌های پیشرفته اینترنت اشیا که با نرم‌افزار، اتصال شبکه و حسگرها تعبیه شده‌اند، به سیستم PV امکان جمع‌آوری، نظارت و تبادل داده‌ها را می‌دهند.

ردیابی پنل خورشیدی مبتنی بر اینترنت اشیا برای شبیه سازی آنلاین و بهبود عملکرد طراحی شده است. این امکان را برای شروع تعمیرات پیشگیرانه، ترسیم علت حادثه و مکان وقوع خرابی فراهم می کند.

علاوه بر این، ارائه دهندگان EPC، تامین کنندگان برق، سرمایه گذاران خورشیدی و شرکت های برق می توانند منابع انرژی خورشیدی خود را با استفاده از قدرت اینترنت اشیا مدیریت کنند. این، در اصل، بینش سودمندی را برای تصمیم گیری های داده محور به آن‌ها ارائه می دهد. همچنین می توانید با استفاده از داده های تولید شده اینترنت اشیا، روند مصرف انرژی را برای کاربران مشخص و بررسی کنید.

در تاسیسات بزرگ خورشیدی، آرایه هایی وجود دارد که در آن صدها و گاهی هزاران پنل خورشیدی به هم متصل می شوند. این ماژول‌ها سپس به خط وسط متصل می‌شوند، جایی که جریان مستقیم (DC) الکتریسیته از پنل‌ها از طریق اینورتر خورشیدی به جریان متناوب (AC) تبدیل می‌شود، که می‌تواند بعداً برای تغذیه محل نصب یا ساختمان استفاده شود. برای نظارت بر آن هم از دستگاه های حسگر سیمی استفاده می‌شود.

با این سیستم، کاربران می توانند به یک پورتال آنلاین دسترسی داشته باشند. این سیستم نظارت و عیب‌یابی آنلاین هوشمند با دستگاه‌های IoT خودکار یکپارچه شده است و می‌توان از طریق رایانه شخصی یا برنامه Android/iOS وارد سیستم شد. کاربران می توانند اطلاعات بلادرنگ را جمع آوری کنند، داده های گذشته را تجزیه و تحلیل کنند، روندها را بر اساس پارامترهای متعدد مقایسه کنند و نمودارها را نیز صادر کنند. نه فقط این، در صورتی که پلتفرم هرگونه نقص، مناطق مشکل دار و خرابی را مشاهده کند، از طریق پیامک یا ایمیل به کاربران اطلاع داده می شود.

 

استفاده از این پلتفرم‌های نظارت هوشمند به کاربران و فروشندگان این امکان را می‌دهد تا به‌طور فعالانه خرابی‌ها را به موقع مدیریت کنند تا از عملکرد کارآمد اطمینان حاصل کنند. با تولید حداکثر توان خروجی در برابر پنل‌های معیوب و گرد و غبار، به شما در رسیدگی به مسائل مربوط به کارایی کمک می کند.

در شرایطی مانند عملکرد کمتر از حد مشخص یا نوع خاصی از نقص، آلارم های تولید شده از پانل به عنوان یک نجات دهنده واقعی عمل می کنند. این امکان کنترل از راه دور بسیار روان و شهودی نیروگاه‌های خورشیدی را فراهم می‌کند که خطاها را در زمان‌های مشخص برطرف می‌کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.